Závin z pomazánkového másla
Potřebujete: 1 choceňské pomazánkové máslo, stejné množství hladké mouky odměřené v kelímku od pomazánkového másla, jablka (i mražená), cukr, strouhanka, rozinky, oříšky, skořice
Postup: Z pomazánkového másla a hladké mouky vypracujeme těsto. To vyválíme, pokapeme máslem a posypeme strouhankou. Přidáme jablka, cukr, rozinky, oříšky a mletou skořici. Zavineme, potřeme rozpuštěným máslem a v horkovzdušné troubě pečeme 30 minut na 170°C.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.