Zapečené brambory s masem a vejci

Potřebujete: 3/4 kg brambor, uzené maso nebo angl. slanina, 3-4 vajíčka, 1 či dvě lžíce másla, lžička soli, 1/4 lžíce pepře

Postup: Omyté brambory oloupeme a nakrájíme na drobné plátky. Vrstvou plátků vysteleme předem vymaštěný pekáč, další vrstvu vytvoříme z masa či slaniny. Vrstvy střídáme, přičemž každou posypeme solí a pepřem. Vajíčka rozkvedláme, osolíme a vaječnou hmotou zalijeme celý obsah pekáče. Vložíme do vyhřáté trouby a zapékáme asi 20 minut při ca 200 stupních C. Hotové jídlo posypeme pažitkou, podáváme s rajčatovým či okurkovým salátem.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.