Masový závin
Potřebujete: 30 - 35 dkg listového těsta 1 houska 2 cibule 1 - 2 stroužky česneku cibule kousek másla 40 - 50 dkg mletého masa vejce 1 lžíce plnotučné hořčice malá lžička soli trochu pepře tymián
Postup: Housku namočíme do vody a poté řádně vodu vymačkáme. Přidáme cibuli, česnek a všechny ostatní suroviny. Smícháme a vytvoříme šišku. Listové těsto rozválíme a šišku do něj zabalíme. Potřeme vejcem. Závin propícháme vidličkou a v horké troubě pečeme na 180 stupňů dozlatova.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.