Reveňový koláč

Potřebujete: 6 lžic krupice 2 lžíce cukru 14 dkg tuku 2 žloutky 14 dkg cukru 42 dkg polohrubé mouky 1 dcl mléka 1 prášek do pečiva

Postup:
Svaříme dvě třetiny litru mléka, 6 lžic krupice, 2 lžíce cukru - necháme vychladnout
Mezitím si vypracujeme těsto:
14 dkg tuku, 2 žloutky, 14 dkg cukru, 42 dkg polohrubé mouky, 1 dcl mléka, 1 prášek do pečiva
Plech vymažeme tukem, rozetřeme na něj těsto, na těsto navršíme krupicovou kaši, posypeme plátky reveně a pocukrujeme, přidáme i skořici. Pečeme ve středně vyhřáté troubě. Těsně před dopečením umícháme sníh ze zbylých dvou bílků, lehce osladíme a natřeme povrch koláče. Dopečeme dozlatova.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.