Absolutně snadná jahodová bublanina

Potřebujete: 1 hrnek hladké mouky 1 hrnek polohrubé mouky 3/4 hrnku cukru krupice 1 vanilkový cukr 125 g Hery 1 hrnek mléka 2 vejce 1 kypřící prášek 500 g čerstvých jahod (ale i třešní, višní nebo malin) 1 lžíce oleje na vymazání pekáče 2 lžíce hrubé mouky na vysypání

Postup:
Troubu předehřejeme na 180°C. V kastrůlku rozehřejeme Heru a necháme trochu vychladnout. V míse smícháme prosátou mouku s kypřícím práškem a oběma cukry. Přimícháme celá vejce, mléko, rozpuštěný tuk a vařečkou dobře promícháme. Vařečkou nebo metlou umícháme do hladké hmoty. Těsto vlijeme do vymazaného a vysypaného pekáče a poklademe ovocem. Pečeme 40 až 50 minut.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.