Litá bublanina s ovocem
Potřebujete: 1 litr mléka 12 vrchovatých lžic hladké mouky 6 lžic pískového cukru 2 vejce
Postup:
Výše uvedené suroviny rozmícháme a našleháme. Vznikne hustší těsto. Rozpálíme pekáček, rozpustíme v něm třetinu kostky másla. Znovu rozpálíme, rychle nalijeme těsto, přidáme ovoce - maliny, jahody, třešně, ale i kompotované ovoce. Pečeme při 200 stupních.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.