Jahodové želé s čerstvými jahodami

Potřebujete: 300 g jahod + 400 g k podávání 250 g přírodního cukru písek limetková šťáva na dochucení 20 g práškové želatiny 100 ml vody 200 ml smetany 33% a více hrst lístků meduňky nebo máty kůra z limetky na ozdobu

Postup:
Želatinu namočíme do 100 ml studené vody. Jahody omyjeme, rozmixujeme, pocukrujeme, ochutíme limetkovou šťávou a necháme stát. Na mírném ohni zahřejeme a rozmícháme želatinu. Horkou ji vlijeme do umixovaných jahod s cukrem. Formičky vypláchneme vodou, na dno dáme želé a necháme ztuhnout. Do zbylé jahodové hmoty vmícháme ušlehanou smetanu. Jahodovou pěnou doplníme formičky a necháme v chladu ztuhnout. Formičky s želé vyklopíme a podáváme s jahodami, lístky máty a limetkovou kůrou.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.