Červená řepa s kysanou smetanou
Potřebujete: 1 kg červené řepy kysaná smetana 2 lžíce celozrnné strouhanky 2 lžíce parmazánu šťáva z 1 citronu lžička mleté papriky olivový olej
"Omytou řepu uvaříme v osolené vodě doměkka, pak ji oloupeme a nakrájíme na plátky. Zapékací misku vytřeme olejem, nalijeme část smetany, položíme osolené plátky řepy pokapané citronovou šťávou, opět přelijeme zbytkem smetany, povrch posypeme strouhankou, parmazánem a mletou paprikou. Zapečeme při 200 stupních 15 minut."
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.