Salát z čínského zelí
Potřebujete: 1 hlávka čínského zelí 1 větší cibule hrst sušených uvařených hub 2 pálivé papričky 4 stroužky česneku špetka zázvoru (nemusí být) 1 lžíce sójové omáčky sůl, cukr 2 lžíce oleje ocet
Postup:
Zelí, cibuli, houby a papričky dobře pokrájíme, přimícháme nadrcený česnek, sójovou omáčku a další přísady, a necháme 2-3 hodiny uležet v ledničce. Salát je vynikající jako příloha k čínským pokrmům.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.