Rajčatový protlak
Potřebujete: 2 kg rajčat 2 velká jablka 1-2 feferonky 12 dkg cukru 1 lžíce soli 1 dcl octa 1 lžíce celého pepře 1 lžíce nového koření 5 cibulí
Postup:
Rajčata a jablka dusíme asi 2 hod. pak přidáme koření a přísady a dusíme asi 25 minut.
Propasírujeme přes cedník a dusíme do zhoustnutí. Nalít do skleniče a obrátit dnem vzhůru.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.