Domácí kečup
Potřebujete: 3 kg dobře vyzrálých rajčat 100 g cukru 0,2 l octa 30 g soli 4 hřebíčky 10 zrnek pepře 10 zrnek nového koření
Postup:
Opláchnutá rajčata pokrájíme, přidáme dávku soli, koření a rozdusíme na kaši za občasného míchání. Horkou kaši prolisujeme přes síto a za stálého míchání odpaříme do hustoty kečupu. Přidáme cukr a ocet, ještě krátce povaříme a horké naplníme do hodně nahřátých kečupových lahví, které ovineme vlhkou utěrkou, aby nepraskaly, postavíme do sterilizačního hrnce a sterilujeme: 10 minut předehříváme na teplotu 85 stupňů Celsia, sterilujeme 20-25 minut při této teplotě. Potom sklenice hned ochladíme.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.