Rajčatový džem
Postup: Rajčata umeleme na lisovacím strojku, zbytek ještě přecedíme. 1 litr protlaku vaříme 20 minut, poté přidáme asi 75 dkg cukru a vaříme dalších 10 minut. Dále přidáme Pektogel - jeden a půl balíčku na litr protlaku a vaříme ještě 5 minut. Plníme do skleniček a sterilujeme asi 15 minut. Džem je vynikající a všestranně využitelný.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.