Guláš bez míchání

Potřebujete: 1 kg vepř. masa - nejlepší je z plecka 3 větší cibule 5 stroužků česneku 2 čaj. lžičky guláš koření (může být i kari) 3 čaj. lžičky sladké ml. papriky 3 polévkové lžíce solamylu sůl pepř 2 masoxy feferonka 0,75-1 l vody

Postup:
Nejdříve jsem měla strach "nekoukat" pod alobal, ale vydržela jsem a povedlo se. doporučuji vyzkoušet, nenáročné na čas !!!! a je úplně jiný než klasický guláš. maso a cibuli nakrájet, smíchat ostatní suroviny, pořádně promíchat (masoxy rozpustím v malém hrníčku a pak doliju do 1 l vodu), dát vše do pekáče, přikrýt alobalem a péct na 250 st. asi 1,5 hodiny. NEDOLÍVAT VODU, NEMÍCHAT, NESUNDÁVAT ALOBAL. Výborné s chlebem, těstovinami, rýží, knedlíkem.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.