Vepřové v karamelu (čínský recept)
Potřebujete: libový bůček nebo můžete použít i krkovici asi 600g 1 cibule 2 stroužky česneku lžička čerstvého nebo sušeného zázvoru (čerstvý je víc aromatičtější, někdo ho nedává vůbec) 1/2 šálku husté sojové omáčky 1/2 šálku sladšího bílého vína 2 lžíce cukru můžete přidat i badyán
Postup:
Vepřové nakrájejte na větší kostky, osmahněte do růžova, vyndejte z výpeku a ponořte rychle do vařící vody, hned vyjměte. Do výpeku dejte cukr, nechte zkaramelizovat, přidejte sojovku, víno, cibuli, česnek, zázvor, badyán.Poté přidejte maso, přiklopte pokličkou a duste asi tak 40 minut. Můžete zahustit solamylem. Příloha rýže nebo čínské nudle.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.