Karbanátky z ovesných vloček s uzeným sýrem

Potřebujete: 250 g ovesných vloček 100 g uzeného sýra mléko nebo voda strouhanka 1 cibule 1 vejce stroužek česneku majoránka sůl a pepř tuk na smažení

Postup:
Vločky zalijeme přiměřeným množstvím mléka nebo vody a necháme je aspoň hodinu bobtnat. Pokud jsme dali moc tekutiny tak ji vymačkáme. Potom do vloček přidáme jemně nakrájenou cibuli, celé vejce, nastrouhaný sýr a ochutíme prolisovaným česnekem, majoránkou, podle potřeby osolíme a trochu opepříme. Všechny suroviny dobře propracujeme a tvoříme malé karbanátky, které obalíme ve strouhance. Opékáme je na rozpáleném tuku a pamatujeme, že vyšší vrstva tuku se méně přepaluje než nižší.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.