Rajská omáčka
Potřebujete: 2 rajčatové protlaky nebo 250 g rajčat cibule 5 kuliček celého pepře 3 kuličky nového koření 2 bobkové listy 2 lžíce hladké mouky 1/2 l vody nebo vývaru sůl cukr 1 lžíce oleje
Postup:
Na oleji zpěníme pokrájenou cibuli, zaprášíme moukou, přidáme protlak nebo oloupaná rajčata, zalijeme vodou nebo vývarem, přidáme koření a asi 10 minut vaříme. Pak propasírujeme přes sítko, osolíme a ochutíme cukrem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.