Vepřové kostky na houbách
Potřebujete: 400 g vepřových kotlet 200 g hub (vynikající jsou čerstvé žampiony, ale mohou být i mražené) 1 zakysaná smetana (smetana na vaření) 50 g taveného sýra 1 cibule solamyl petrželka olej sůl pepř
Postup:
Postup přípravy: Maso nakrájíme na kostky,osolíme, okořeníme a spolu s cibulí ho na oleji osmažíme. Zalijeme přiměřeně vodou a vaříme do měkka. Vedle na pánvi si na oleji osmažíme pokrájené houby a přidáme k masu. Vmícháme také tavený sýr a smetanu. Necháme přejít varem. Nakonec přidáme na velmi jemno usekanou petrželku a už nevaříme. Nejčastěji podávám se šťouchanými brambory, ale dobré jsou i těstoviny či rýže nebo knedlík, takže vlastně skoro všechno.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.