Zapékaný losos s pórkem
Postřebujete: 4 asi 100g porce lososa 2 lžíce olivového oleje citr. šťáva, sůl, drcený pepř 4 stroužky česneku na plátky 1 cibule na plátky 1 kg uvařených brambor na plátky 1 velký pórek 200 ml smetany 2 lžíce strouhaného parmezánu trochu másla na vymazání zápékací mísy
Postup:
Lososa nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme a v míse smícháme s oliv. olejem, citr. šťávou, cibulí a česnekem.
Brambory smícháme s nakrájeným pórkem, osolíme, opepříme, přendáme do zápékací mísy, zalijeme polovinou smetany a poklademe lososem s cibulí a česnekem.
Vložíme do trouby předehřáté na 250 st.C a zapékáme asi 15 minut.
Nakonec přelijeme zbylou smetanou, posypeme parmezánem a pečeme, dokud povrch nezezlátne.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.