Květák smažený v sýrovém těstíčku
Potřebujete: 1 květák 2 vejce mléko 50 g hladké mouky 100 g strouhaného sýra sůl olej na smažení
Postup:
Květák rozebereme na větší růžičky, vložíme do vařící osolené vody se dvěma lžícemi mléka, uvaříme téměř doměkka a necháme okapat. Žloutky rozšleháme s moukou, strouhaným sýrem, 5 cl mléka, solí a lžící oleje a lehce vmícháme sníh z bílků. Uvařené, dobře okapané růžičky květáku namáčíme v sýrovém těstíčku, vkládáme je do rozehřátého oleje a smažíme po všech stranách dorůžova. Smažený květák podáváme s vařenými brambory a se zeleninovým salátem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka