Řízky italia
Potřebujete: 4 větší vepřové řízky 4 plátky uzeného eidamu 150 g balkánského sýra vejce a strouhanka na obalení tuk na smažení
Postup:
Řízky naklepeme a na každý plátek položíme jeden plátek uzeného eidamu a kousek balkánského sýra, srolujeme a spíchneme párátky.
Vložíme do rozšlehaného vajíčka, obalíme ve strouhance a pomalu smažíme ve vyšší vrstvě tuku. Tuk z usmažených řízků odsajeme ubrouskem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.