Cuketová musaka

Potřebujete: 650 g malých cuket 300 g rajčat 2 cibule 2 stroužky česneku 500 g brambor petrželová nať trochu oleje sůl pepř 170 ml mléka 170 ml smetany 3 vejce 100 g strouhaného sýra 3 lžíce másla

Postup:
Na oleji opražíme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme na kostky nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a povaříme.
Sýrová omáčka:
Smícháme mléko, smetanu, vejce a sýr, osolíme, opepříme. Zapékací mísu vymastíme a vrstvíme: plátky brambor, plátky cukety, podušená rajčata a sýrová omáčka. Každou vrstvu osolíme a posypeme sekanou natí. Poslední vrstvou je sýrová omáčka, kterou poklademe vločkami másla. Pečeme pomalu asi 1 hod.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.