Cuketová musaka

Potřebujete: 650 g malých cuket 300 g rajčat 2 cibule 2 stroužky česneku 500 g brambor petrželová nať trochu oleje sůl pepř 170 ml mléka 170 ml smetany 3 vejce 100 g strouhaného sýra 3 lžíce másla

Postup:
Na oleji opražíme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme na kostky nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a povaříme.
Sýrová omáčka:
Smícháme mléko, smetanu, vejce a sýr, osolíme, opepříme. Zapékací mísu vymastíme a vrstvíme: plátky brambor, plátky cukety, podušená rajčata a sýrová omáčka. Každou vrstvu osolíme a posypeme sekanou natí. Poslední vrstvou je sýrová omáčka, kterou poklademe vločkami másla. Pečeme pomalu asi 1 hod.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.