Řízky houbové na způsob pečenáčů
Potřebujete:Houby Cibule Strouhanka Vejce Hladká mouka Olej Sůl Nálev: 4 díly vody 1 díl octa 2 lžíce Pikanty (na nakládání) 1 lžíce cukru
Postup:
Z hub uděláme klasické řízky v trojobalu a osmažíme. Nálev krátce povaříme. Do sklenic dáme hotové houbové řízky, proložíme cibulí, zalijeme nálevem a sklenice zaděláme. Vydrží dva až tři týdny.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.