Sójové kostky z pardubických kolejí
Uvaříme pyltlík sójových kostek v bujónu s scedíme. Do hrnce k sóji přidáme 1 plechovku hrachu (bez vody), plechovku kukuřice (bez vody), 1 - 2 plechovky žampiónů (dle velikosti, bez vody). Přidáme kečup a uvádíme k varu, kečup to zahusti... (může se zkusit i lžička hořčice, ale ta může chuť přebít!). Při dostatečné hustotě přidáme pasírovany cesnek, majoránku, pepř... a vypneme. Podavame s chlebem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.