Krupicové halušky - zavářka do polévky
Potřebujete: 1 vejce sůl 1 lžička másla 50 gramů krupice petrželka
Postup:
Vejce rozšleháme se solí a vymícháme s máslem a rozsekanou petrželkou. Postupně přidáváme krupici tak, aby vznikla hustá kaše. Malou lžičkou vykrajujeme z kaše halušky, které vkládáme do vařící polévky. Těsto na halušky nesmí stát, proto je zavařujeme do polévky okamžitě po vymíchání. Od poslední vhozené halušky povaříme asi 7 minut.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.