Krupicové halušky - zavářka do polévky

Potřebujete: 1 vejce sůl 1 lžička másla 50 gramů krupice petrželka

Postup:
Vejce rozšleháme se solí a vymícháme s máslem a rozsekanou petrželkou. Postupně přidáváme krupici tak, aby vznikla hustá kaše. Malou lžičkou vykrajujeme z kaše halušky, které vkládáme do vařící polévky. Těsto na halušky nesmí stát, proto je zavařujeme do polévky okamžitě po vymíchání. Od poslední vhozené halušky povaříme asi 7 minut.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.