Bezový sirup

Potřebujete: 2 l vody 2 kg cukru 7 dkg kyseliny citronové 25 květů černého bezu

Postup:
Cukr svařit s vodou, potom přidat kyselinu citronovou a nechat vychladnout. Potom vložit květy bezu, tak aby byly ponořené. Nechat 24 hodin vyluhovat. Druhý den slít přes plátno, nechat dalších 24 hodin ustát. Nalít do lahví např. od rumu vína apod... Nahoru každé láhve nalít asi lžičku rumu kvůli konzervaci. Nebo můžeme šťávu nalít do zavařovacích lahví a sterilovat. V tomto případě tam rum dávat nemusíme.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.