Povidlová omáčka k uzenému masu
Potřebujete: 1/2 kg švestkových povidel 15 dkg másla 10 dkg hladké mouky trochu cukru skořice rum
Postup:
Povidla rozmícháme v litru studené vody, povaříme, zahustíme zásmažkou, kterou jsme udělali z másla a hladké mouky a povaříme asi 15 minut. Přidáme mletou skořici a cukr podle chuti, ještě chvíli povaříme a nakonec přidáme rum. Podáváme k uzenému masu a s bramborovými špalíčky.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka