Francouzská cibulačka
Potřebujete: Půl kg cibule 1 litr zeleninového vývaru žloutek strouhaný ementál 2 lžíce smetany 1 lžíce hladké mouky 2 lžíce bílého vína trochu másla bílé pečivo mletý pepř, sůl
Postup:
Máslo rozehřejeme a zpěníme na něm cibulku dozlatova. Zasypeme moukou a jíšku zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme, opepříme a vaříme minimálně 15 minut. Dochutíme bílým vínem. Veku opečeme dozlatova na pánvi a obalíme ve strouhaném sýru smíchaném se žloutkem a dvěma lžícemi smetany. Zapečeme tak, aby se utvořila zlatavá kůrčička a podáváme k polévce.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.