Gaskoňská vejce

Cuketu nebo lilek oloupeme a nakrájíme na kolečka. Mírně posolíme a vymačkáme vodu. Poté opečeme na olivovém oleji. Šunku pokrájíme na proužky a osmažíme. Pro každého strávníka osmažíme volské oko. Na každé oko navrstvíme hromádku cukety, osmaženou šunku a nakonec zakápneme teplým kečupem smíchaným s česnekem a petrželkou.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.