Řízky v jogurtu
Potřebujete: špetka pepře česnek prolisovaný stroužky kuřecí prsní řízek 8 ks 2vejce koření dle vlastní chuti bílý jogurt 1 kelímek špetka soli
Postup:
Řízky naklepeme, osolíme a opepříme a vložíme do jogurtové marinády. Tu připravíme smícháním jogurtu, vajec, česneku, opět soli a pepře a lze i přidat třeba pálivé grilovací koření nebo jiné podle chuti. Pak maso v marinádě uložíme v uzavíratelné nádobě v lednici.
Nejdříve druhý den vyndáváme řízky z marinády, obalujeme ve strouhance a opatrně smažíme.
Řízky jsou hodně křehké, chuť úžasná.
Lze takto připravit i řízky z kýty, která se pro její suchost moc nepoužívá.
Ty byly po jogurtové úpravě šťavnaté a výborné. Je možno použít i na vánočního kapra.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.