Kančí guláš
Potřebujete: 1 kg kančího maso 1 kg pokrájené oloupané cibule 1 bobkový list 2 ks nového koření 5 ks pepře 3 ks jalovce sůl olej nebo sádlo 1 lžíce sladké papriky 1/2 hrnku sladké smetany ke šlehání 1-2 krajíce chleba (ne čerstvého) 1 feferonka nebo chilli paprička 5 stroužků česneku na kolečka krájená cibule brusinky
Postup:
Pokrájenou cibulku osmahneme na oleji nebo sádle, přidáme kančí pokrájené maso a osmahneme, až se skoro připálí. Zasypeme sladkou paprikou, rozdrceným kořením a zalijeme vařící vodou. Vaříme do měkka. Zhruba v polovině vaření osolíme. Přidáme nahrubo pokrájené česneky, celou feferonku a krátce povaříme. Nakonec na struhadle nastrouháme chléb, aby se omáčka zahustila. Chléb se rozvaří a přidáme sladkou smetanu na zjemnění. Na talíři ozdobíme cibulí a doprostřed dáme lžičku brusinek.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.