Obalovaná hlíva místo kapra
Potřebujete:hlívu ústřičnou, plátkové mořské řasy (nori nebo kombu), řepkový olej, sůl, pepř, provensálské koření, mouku, strouhanku
Postup:
Nejprve z oleje, soli, pepře a provensálského koření vytvoříme marinádu. Touto marinádou potřeme hlívu a necháme pár hodin odležet. Z houby lehce vyždímáme olej. Zabalíme do plátku namočené řasy a upevníme párátky či špejlemi. Poté obalíme ve veganském trojobalu a osmažíme na oleji. Veganský trojobal: místo vejce se použije škrob s vodou a kurkumou.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka