Okurkové řezy na kari

Potřebujete:2,5kg okurek (přerostlejších) 6 velkých cibulí, hrst soli Nálev: 6dcl octa, 4dcl cukru, 1 lžička mletého pepře, 1 lžička kari, 1 lžička čili, hrstka nakrájeného kopru

Postup:
Okurky nakrájíme na kolečka, cibuli pokrájíme na proužky a vše smícháme dohromady se solí a necháme dvě hodiny odpočívat, aby se pustila šťáva. Poté přebytečnou vodu vymačkáme a vylijeme ji, nebudeme ji potřebovat. Hmotu smícháme s uvařeným nálevem. Dáváme do sklenic a 20 minut při 80°C sterilujeme.

autor: posluchačka Českého rozhlasu

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.

Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu

Nebojte se klasiky!

Nebojte se klasiky!

Koupit

Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?