Okurkové řezy na kari
Potřebujete:2,5kg okurek (přerostlejších) 6 velkých cibulí, hrst soli Nálev: 6dcl octa, 4dcl cukru, 1 lžička mletého pepře, 1 lžička kari, 1 lžička čili, hrstka nakrájeného kopru
Postup:
Okurky nakrájíme na kolečka, cibuli pokrájíme na proužky a vše smícháme dohromady se solí a necháme dvě hodiny odpočívat, aby se pustila šťáva. Poté přebytečnou vodu vymačkáme a vylijeme ji, nebudeme ji potřebovat. Hmotu smícháme s uvařeným nálevem. Dáváme do sklenic a 20 minut při 80°C sterilujeme.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.
Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu


Nebojte se klasiky!
Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?