Opilé kokosky
Potřebujete: Poleva: 18 dkg ztuženého tuku, 10 dkg moučkového cukru, 7 dkg kakaaKuličky: 7 dkg ztuženého tuku, 25 dkg práškového cukru, 10 dkg kokosu, rum – podle chuti
Postup:
Z uvedených surovin vytvoříme kuličky. Vezmeme střední papírové košíčky. Na dno dáme lžičku čokoládové polevy, potom dáme na to kuličku, nesmí být poleva ztuhlá, aby se to přilepilo a přelijeme znovu lehce polevou, aby to pouze steklo. Můžeme dát navrch kokos nebo necháme jen polevu. Necháme ztuhnout.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.