Ořechovo-tvarohové řezy

Potřebujete:Těsto: 40dkg polohrubé mouky, 20dkg másla, 12dkg moučkového cukru, 3 žloutky, ½ prášku do pečiva, 1 lžička kakaa Ořechová náplň: 30dkg rozemletých ořechů, 20dkg medu, 12dkg másla, 150ml smetany, ½ balíčku vanilkového pudinku, rum podle chuti Tvarohová náplň: 75dkg zeleného tvarohu ve vaničce, 2 celá vejce, cukr dle chuti, citrónová kůra

Postup:
Na vále zpracujeme těsto. Z toho čtvrtinu oddělíme a necháme ho ztuhnout v chladničce nebo lépe v mrazničce. Zbytek těsta vyválíme na placku a tu dáme na vymazaný a vysypaný vyšší plech. Domačkáme rukou do tvaru plechu a vymačkáme trochu výše okraje. Připravíme ořechovou náplň. Máslo rozpustíme a smícháme s medem, přidáme smetanu a nasypeme pudinkový prášek a zamícháme ořechy, dochutíme rumem. Směs rozetřeme na placku a navrch dáme tvarohovou náplň. Pak vezmeme těsto z mrazničky a postrouháme ho nahrubo navrch na tvarohovou náplň. Pečeme při 180°C zhruba 40 minut.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.