Oříšková roláda
Potřebujete: 2 dcl bílků, 10 dkg cukru, 6 dkg mletých oříšků, 4 a půl dkg výběrové mouky polohrubé
Postup: Bílky ušleháme s 10ti dkg cukru do sněhu, přidáme 6 dkg mletých oříšků - vlašské nejlepší, 4 a půl dkg výběrové mouky polohrubé. Vše zamícháme a dáme na pečící papír - vymaštěný a vysypaný nebo alobal, stačí i na vymaštěný a vysypaný plech, rozetřeme a pečeme 8 minut. Vyndáme, trochu necháme prochladnout, stočíme. Po vychladnutí natíráme krémem.
Příprava krému: do 4 dcl studeného mléka vsypeme 1 sáček pudinku dle výběru, 2 lžíce rumu, 2 žloutky, bez cukru!!!! vaříme na mírném ohni do zhoustnutí. Mícháme až do vychladnutí a poté ochutíme cukrem, máslem atd.podle zkušeností a chti každého kuchaře. Aby se krém povedl, musí být stejná teplota kaše a másla - výborné také dát pod krém ještě višňovou marmeládu.
Recept nám zaslala paní Marie Koubová, Orel. Děkujeme.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Nenechte si ujít kouzlo staré Číny s Hankou Maciuchovou
Ondřej Kepka, režisér a moderátor


Tajný deník čínské císařovny
Románové zpracování životního příběh císařovny vdovy Cch'-si, která se jako mladá dívka Jehonala stala konkubínou císaře a díky mimořádné inteligenci, intrikám i krutosti dokázala postupně vystoupat na vrchol a na půlstoletí se stát faktickou vládkyní Číny.