Pardubickou rychlodráhu v květnu uzavřou demoliční práce na nadjezdu

23. duben 2021 06:51

Na začátku března začala rozsáhlá oprava nadjezdu v ulici Kyjevská v Pardubicích. Místem řidiči neprojedou tři čtvrtě roku. V květnu navíc na pár dnů bude nutné zavřít i klíčovou silnici pod tímto nadjezdem.

Práce na nadjezdu u Pardubické nemocnice komplikují ve městě dopravu. Řidiče čeká dlouhá objížďka přes Dašickou a Staročernskou ulici na Černou za Bory. Na začátku a v polovině května navíc kvůli demoličním pracem na mostě bude nutné uzavřít i ulici kpt. Jaroše, tedy tzv. rychlodráhu. Průjezd místem bude uzavřen pro veškerý provoz 1.-2. května a 15.-16. května.

Řidiči i MHD objížďkou

Spoje dopravního podniku č. 8 a 88 budou v těchto dnech vedeny obousměrně odklonem ze zastávky Náměstí Republiky Jahnovou ul. a Dašickou ul. do zastávky Na Drážce. S objížďkou musí počítat i řidiči.

Bourací práce na mostě postupují rychle. Dělníci už odstranili vrstvu vozovky, osvětlení, svodidla i další prvky

Nadjezd vede nejen nad rychlodráhou, ale také nad hlavním železničním koridorem. Postup prací je tak nutné ladit i se Správou železnic, která právě letos opravy koridoru plánuje.

Celková rekonstrukce mostu bude po technické stránce poměrně komplikovaná. Jednotlivé mostní díly se musí nadzvednout, následně je nutné zjistit, v jakém stavu jsou pilíře a ložiska. V těchto dnech na nadjezdu probíhají především bourací práce, kdy dělníci odhalují samotnou nosnou konstrukci.

autor: Honza Ptáček | zdroj: Dopravní podnik města Pardubic
Spustit audio

Související