Pečená dýně hokkaidó

Podzim v kuchyni, to je často červená řepa, dýně nebo šípky. Vyzkoušejte třeba pečenou dýni s bylinkami jako teplý předkrm.

Suroviny:

  • dýně
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • bylinky (rozmarýn, oregano)

Postup:
Dýni rozkrájíme na půlměsíčky nebo menší kostky. Hokkaidó loupat nemusíme, pečením slupka změkne. 

Troubu předehřejeme na 180°C, dýni vsypeme do mísy, zakápneme trochou oleje a promícháme. Osolíme a opepříme, vyskládáme na plech a dáme do trouby.

Pečeme asi 25 minut, větší kousky se pečou trochu déle.

Podáváme s bílým pečivem a dýni ještě posypeme čerstvými bylinkami.

autor: posluchačka Českého rozhlasu

    Nejnovější recepty

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.