Pečená vinná klobása se smetanou

Potřebujete: Vinnou klobásu, Smetanu

Postup:
Troubu rozehřejeme na 120 stupňů. Vinnou klobásu rozložíme na vymaštěný plech a dáme do trouby péct. Ve chvíli, kdy začne chytat barvu, zalijeme celý plech smetanou, aby v ní byla klobása úplně namočená. Pečeme velmi pozvolna (i více než tři hodiny), dokud se smetana téměř nevypeče. Podáváme s bramborovým salátem.

autor: SED

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.