Perníčky od paní Jiřiny

Potřebujete:40dkg hladké mouky,14dkg práškového cukru,5dkg másla,2 velké lžíce tekutého medu,2 celá vejce,1 malá lžička jedlé sody,3 velké lžíce perníkového koření,1 vejce na potření perníčků

Postup:
Všechny suché přísady zamícháme, přidáme ostatní přísady a zpracujeme. Necháme v lednici nejlépe přes noc odpočinout a poté vykrajujeme tvary, které zrovna chceme péct. Pečeme na 180 stupňů. Po vyndání z trouby ještě teplé potřeme rozšlehaným vejcem, aby se perníčky krásně leskly. Polevu uděláme z bílku, citrónové šťávy a jemně přesátého práškového cukru, vyšleháme do hustého sněhu a vychladlé perníčky zdobíme podle fantazie.

autor: posluchačka Českého rozhlasu

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.