Perníkový závin

Potřebujete: 60dkg hladké mouky, 25dkg moučkového cukru, 10dkg rozpuštěného tuku, 3 vejce, 1 lžíci jedlé sody, 4 lžíci medu, vanilkový cukr, 2 lžíce perníkového koření, špetku skořice, švestková povidla, ořechy

Postup:
Med si rozmícháme s rozpuštěným tukem, smícháme sypké suroviny, přidáme vejce a med s tukem a špetku skořice. Vytvoříme těsto, které si rozdělíme na šest dílů. Každý díl vyválíme, potřeme povidly, posypeme sekanými ořechy, můžeme přidat rozinky. Zavineme, potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme péct.

autor: posluchačka Českého rozhlasu

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.