Pikantní králík

Potřebujete:1 králíka, sůl, slaninu, 2 cibuli, grilovací koření, tymián, kečup, česnek, zelenou papriku, 10 dkg suchého salámu

Postup:
Porce králíka protkneme klínky slaniny, osolíme, posypeme grilovacím kořením a tymiánem a necháme proležet. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme králíka, kečup, rozetřený česnek, papriku nakrájenou na nudličky a dusíme několik minut. Pak vše podlijeme vodou a dusíme v troubě pod vrchním dílem pekáče, přitom porce obracíme a podléváme vodou. K téměř měkkému masu přidáme salám nakrájený na jemné nudličky a ještě chvíli dusíme. Podáváme s bramborovou kaší nebo čerstvým chlebem.

autor: posluchačka Českého rozhlasu

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.