Pikantní uzenina (pomazánka)

Potřebujete:0,5kg libereckých párků, 3 sterilované okurky, cibuli, tatarská omáčka, 2 lžíci plnotučné hořčice, 2 lžíce studené vody, 3 lžíci oleje, 1 lžíci octa, 3 lžíce kečupu, 2 lžíce worchesteru

Postup:
Vodu, hořčici, olej, ocet, kečup a worchester dáme do kastrůlku, provaříme a necháme vychladnout. Párky si nakrájíme na půlkolečka, cibuli na kostičky a okurky si nastrouháme nahrubo. Smícháme s rozvařenou směsí, přidáme tatarku. Dochutíme a necháme v lednici vychladnout.

autor: Jiřina z Nového Hrádku

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

Karel Klostermann Ze světa lesních samot

Ze světa lesních samot

Koupit

Román klasika české literatury zobrazuje dramatické změny poměrů na česko-bavorském pomezí v posledním čtvrtletí 19. století, kdy ustálený životní řád "světa lesních samot" narušila živelná katastrofa.