Pivovarský šmitec
Potřebujete:200g strouhané Nivy, 2 plátky másla, 1 cibuli, 2 feferonky, hořčici, tatarskou omáčku, křen, sladkou papriku, pepř
Postup:
Nastrouhanou Nivu přelijeme tatarskou omáčkou, posypeme drobně nakrájenou cibulí a strouhaným křenem. Přidáme máslo, hořčici, papriku a pepř. Dobře promícháme. Feferonku můžeme dát do pomazánky nebo pouze přiložíme.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.