Plavecký areál v Pardubicích zpřísnil kvůli pandemii kontroly při vstupu

23. listopad 2021

Aquacentrum Pardubice zpřísnilo kvůli protipandemickým opatřením kontroly u vstupu. U turniketů má od pondělí službu jeden zaměstnanec navíc, který kontroluje očkovací certifikáty nebo doklad o prodělání nemoci covid-19.

Novinářům to řekl ředitel areálu Jiří Vysoudil. Ode dneška si lidé bez očkování kvůli zhoršující se epidemické situaci jít zaplavat nemohou.

„Máme zesílené kontroly. Pracovník bude kontrolovat všechny, kdo budou chtít dovnitř,“ řekl Vysoudil. Vedení areálu také připravuje technické opatření, které přes turnikety bez kontroly nepustí ani abonenty s čipovými hodinkami.

Čtěte také

Abonenti totiž nemusí jít nejdřív na pokladnu, kde by je kontrolovala pokladní, a rovnou chodí k turniketům. Podle Vysoudila nejdřív musí stejně jako ostatní návštěvníci ukázat očkovací certifikát nebo potvrzení o tom, že v posledním půlroce měli covid-19. „Většina lidí potvrzení ukazuje. Jsou ochotní,“ dodal pracovník u turniketů Jiří Dyk.

Návštěvníků ubylo

Nová opatření podle Vysoudila sníží počet návštěvníků. Už teď je na 70 procentech před pandemickou dobou, podle odhadů ředitele ještě návštěvnost klesne zhruba na polovinu. „To je téměř jistota. Budeme na polovině návštěvnosti a bude to těžké,“ řekl Vysoudil.

Kromě dospělých návštěvníků chodí méně dětí, které mají plavání jako školní výuku. Často musí být v karanténě, a proto nepřijdou.

Plavecký areál proto už poprosil o pomoc město. Podle ředitele areálu požádali o snížení nájmu.

autor: Drahomíra Bačkorová | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související