Plněné kloboučky z růžovek
Potřebujete:kloboučky z růžovek,strouhaný eidam,šunkový salám nebo kabanos,vejce,olej,strouhanku
Postup:
Růžovky očistíme, vyloupneme nožičky a kloboučky oloupeme. Takto připravené naplníme kloboučky směsí ze strouhaného sýru, najemno nakrájeného šunkového salámu nebo kabanosu a syrového vejce. Takto naplněné kloboučky můžeme buď spíchnout dva k sobě, nebo každý klobouček zvlášť, překryjeme plátkem měkkého salámu. Obalíme v trojobalu a smažíme ve fritovacím hrnci nebo na vysoké vrstvě oleje. Smažíme pozvolně, aby se vše prosmažilo.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka