Polévka s vaječnou jíškou

Potřebujete:1 střední cibule,drcený kmín,mrkev,celer,petržel,brokolice,3 stroužky česneku,krupička,pepř,1-2 vejce,1l vývaru,petržel,sůl

Postup:
Cibuli osmahneme na másle, přidáme drcený kmín a nastrouhanou nebo najemno nakrájenou kořenovou zeleninu, brokolici česnek, osmahneme a přidáme krupičku. Znovu osmažíme, přidáme pepř a po chvilce přidáme vejce a necháme ho srazit dotuha. Nakonec přidáme vývar, zamícháme a důkladně provaříme. Na závěr přidáme petrželku a dosolíme.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.