Polévka z kachních nebo drůbežích krků
Potřebujete: 2 kachní krky nebo 4 - 5 kuřecích, litr a půl vody, 1 cibule, pepř, česnek, 5 dkg hladké mouky, 5 dkg sádla, majoránka, petželka, kořenová zelenina podle chuti
Postup: Krky uvaříme v tlakovém hrnci, kachní musíme vařit déle, než kuřecí, vaříme společně s cibulí, stroužkem česneku a celým pepřem. V kastrolku si uděláme jíšku - ze sádla a hladké mouky. Po uvaření vyjmeme krky z hrnce, do vývaru přidáme kořenovou zeleninu, jíšku a povaříme. Polévka je hutná, dá se využít jako hlavní jídlo.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka