Povidlová omáčka k uzenému masu
Potřebujete: 1/2 kg švestkových povidel 15 dkg másla 10 dkg hladké mouky trochu cukru skořice rum
Postup:
Povidla rozmícháme v litru studené vody, povaříme, zahustíme zásmažkou, kterou jsme udělali z másla a hladké mouky a povaříme asi 15 minut. Přidáme mletou skořici a cukr podle chuti, ještě chvíli povaříme a nakonec přidáme rum. Podáváme k uzenému masu a s bramborovými špalíčky.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.