Pravá italská pizza

Potřebujete:1kg hladké mouky, 2 sáčky sušeného droždí, 1 lžička soli, 1 lžička cukru, ½ litru vlažné vody, 1dcl oleje Kečup, Strouhaný tvrdý sýr, Oregáno

Postup:
Mouku, droždí, sůl a cukr smícháme dohromady. Pak přidáme vlažnou vodu a olej a zpracujeme v těsto, přikryjeme ho mokrou utěrkou a asi hodinu necháme kynout. Po vykynutí těsto rozdělíme na 6-7 dílů, dáme do svačinových sáčků a důkladně z toho vytlačíme vzduch, zavážeme a ještě asi půl hodiny necháme v pokojové teplotě odpočinout. Pak vložíme do chladničky, kde vydrží 7-10 dní. Z jednoho dílku těsta uděláme buď jednu velkou pizzu nebo dva langoše. Upečené pizzy nebo usmažené langoše mažeme kečupem, sypeme sýrem a posypeme orgánem.

autor: posluchači ČRo