Průjezd Vysokým Mýtem na několik měsíců přiškrtí uzavírky

5. duben 2019 07:10

Na velké komplikace se musí během následujících měsíců připravit řidiči projíždějící Vysokým Mýtem. Příští týden tam začne velká oprava hlavní silnice I/35, která potrvá až do poloviny léta.

Od 8. dubna až do posledního července jsou plánované opravy průtahu Vysokým Mýtem. Ředitelství silnic a dálnic ho během tří etap opraví od křižovatky ulic Hradecká a Vraclavská až po kruhový objezd při výjezdu na Litomyšl. Všechny tři etapy na sebe navazují. Vždy jedním směrem bude možné po průtahu projet. Opačný směr bude muset po objížďce.

Při prvních dvou etapách, které potrvají od pondělí do poloviny června, bude možné Vysokým Mýtem projet ve směru na Hradec Králové, protože silničáři budou vozovku opravovat po polovinách.

V opačném směru (tedy na Litomyšl) to bude komplikovanější. Objížďka začne už na začátku města. Ještě před přejezdem povede na ulici Průmyslovou, pak ulicí Vraclavskou. Z ní bude provoz vedený přes tzv. Pekloveckou a Vanickou silnici zpět do města, konkrétně na ulici Generála Svatoně, kde se opět napojí na I/35.

Interaktivní mapa. Klikněte pro podrobnosti.

Při třetí etapě to bude obráceně. Průjezdný bude směr na Litomyšl a po objízdné trase budou muset řidiči, kteří pojedou na Hradec. Závěrečná část prací je plánovaná od poloviny června do konce července a objížďka povede přes centrum.

Na průtahu Vysokým Mýtem jsou už i nové semafory, v provozu budou až skončí opravy, tedy zhruba od srpna. Do té doby budou občas zkušebně zapnuté, ale nikdy ne všechny najednou. Po dokončení oprav bude signalizace na třech křižovatkách a dvou přechodech pro chodce. Do konce roku by pak měly být v provozu i měřící systémy. Radnice plánuje na pětatřicítce měřit rychlost plus kontrolovat jízdu na červenou a následně pak hříšníky pokutovat.

autor: Josef Ženatý
Spustit audio

Související